;

Sunday, February 16, 2014

Ve 30.minutě se opět snažil prosadit Cabaye, Sissoko todoticket centruje zprava, Remy sklepává před


Newcastle United zajížděl v nelehké situaci do Londýna k ligovému utkání s West Hamem. Po čtyřech prohrách v řadě a jediném vstřeleném gólu čekal Magpies soupeř potácející se na chvostu ligové tabulky, ale který dokázal sérii nepříznivých todoticket výsledků přetrhnout v minulém kole na Cardiffu. Domácí fans čekali zvednutí týmu a další bodový zisk.
Manažer Pardew vsadil na osvědčené rozestavení 4-2-3-1 s defenzívními štíty Tiotem a Anitou, ofenzívní řadou Sissoko - Cabaye - Gouffran a Remym v útoku. V obraně nastoupila čtveřice stejná jako proti Manchesteru City, s Yanga-Mbiwou napravo a Santonem nalevo.
První poločas zahájili domácí tlakem, hned v první minutě si vybojovali roh, ale Krula vážně neohrozili. Po pěti minutách se Newcastle částečně vzpamatoval a alespoň odkopáváním otupil snahy domácích o souvislý tlak. V 8.minutě se objevil v první šanci Remy, ve vápně se zbavil obránce, ale mířil vedle. Po deseti todoticket minutách začal mít navrch hostující tým, ale stále tápal v ofenzívě, ve 12.minutě střílel zbytečně zdálky Santon, byl tam prostor pro kombinaci. Poté ztratil lehce míč Sissoko, todoticket opět nadějně se rozvíjející se šance Newcastlu. Ve 13.minutě pálil z hranice vápna Remy, gólman chytá, ale následně chybuje todoticket Yanga-Mbiwa, Krul chytá. Následuje další centr zprava, domácí hlavičkují vedle, Williamson rozhazuje rukama a dívá se na Yanga-Mbiwu, kde je.
Newcastle se oklepal ze šancí domácích a hned udeřil, Cabaye dostal balon uvnitř vápna a z první jej poslal po zemi k pravé tyči, gólman byl krátký - 0:1. Newcastlu narostla křídla, vzápětí se probil do šance Gouffran, ale střela byla blokována na roh. Z něj se zamotal Stevenovi balon mezi nohy a málem jej dovezl hokejově do brány. Ještě tam byl připravený Gouffran na dorážku, ale na míč nedošáhl. Po dvaceti minutách se dostali do hry domácí, todoticket v šestnáctce Magpies se zmatkovalo, ale naštěstí skončil balon vždy na kopačkách hostí, štěstí, které v předchozích zápasech chybělo, teď pomáhalo.
Ve 24.minutě vysunul Cabaye krásně Sissoka, ten sám před brankářem jej neprostřelil. Vzápětí si Cabaye položil na hranici vápna obránce a pálil těsně vedle. Vedoucí branka hostí jim vlila do žil sílu, sebevědomí, dokázali držet balon a ohrožovali neustále soupeře. I rozhodčí měl lepší metr pro hosty, což vede samozřejmě k pohodě todoticket a víru ve své síly. Ve 26.minutě musel Remy za lajnu, po souboji měl tržnou ránu na čele, do zápasu se vrátil i s čistým dresem s pětkou na zádech.
Ve 30.minutě se opět snažil prosadit Cabaye, Sissoko todoticket centruje zprava, Remy sklepává před Yohana, ale ten nedokázal vystřelit, nicméně vzápětí posílá od šance Sissoka, jenž nadějný kontr tří hráčů Magpies todoticket na dva obránce zazdil. Hosté ale zůstávají u míče, centr zprava, Remy zpracoval na hrudi před obráncem a se štěstím propasíroval přes gólmana do sítě - 0:2. Tři tisíce fans ToonArmy byly v euforii. Ve 36.minutě to byl znova Cabaye, který zkoušel pozornost brankáře, škoda, že nebyl nikdo poblíž na dorážku.
Konec poločasu byl zcela v režii hostí, nejdříve pálil Tiote po akci Gouffrana a Sissoka, následovala kombinace todoticket Anita-Remy, ale útočník se ukopl, trefit balon přesně, tak nemá gólman šanci. Nastavují se dvě minuty, v nichž přišla chvilka nekoncentrovanosti a snížení v podobě gólu Carltona Colea. Centr zprava, Cole skáče mezi dvěma stopery, Krul mu jde naproti, tři hráči Magpies nedokáží zabránit při odrazu míče, aby jej Cole nedovezl do brány. Zbytečné zmatky, zbytečně nechaný soupeř u pravé lajny, škoda.
Do druhé půle vlétl lépe Newcastle, Remy se hned dokázal prosadit přes obranu a střílí, gólman vyráží. Newcastle se nebojí, stále se snaží o presink, hraje vysunutý a nebojácně. Pramení z toho ovšem větší otevřenost obrany, v 52.minutě, po faulu Santona, mají domácí trestňák zleva od hranice vápna, hlavička křížmo jde vedle. Vzápětí utíká vlevo soupeř Santonovi a centr málem našel osamoceného Colea před Krulm, stopeři nikde. Chybují hosté můžou na svojí nekoncentrovanost doplatit. Pardew u lajny řve, aby se zatáhli, což se stává. Zápas ovládají domácí.
Po hodině hry posílá Pardew do hry Sholu, místo Anity. Nepochopitelný tah, Anita s Tiotem ovládali střed hřiště před obranou čtyřkou, přechod na rozestavení 4-4-2 neodpovídá tomu co by Newcastle zrovna potřeboval. Místo střídaní měl přijít pouze pokyn o zvýšení presinku, vyšší vysunutí ofenzívní trojice Gouff-Remy-Sisso a překonávat střed hřiště vysokýmy balony. Mnou často kritizovaná taktika by tentokrát měla úspěch, protože by se vyřadila pětičlenná záloha todoticket domácích, a při stavu obrany todoticket jaký měl Allardyce k dispozici by tlak kvalitní trojky Magpies znamenal pernamentní tlak vedoucí k chybám.
V 62.minutě byl bouřlivě přivítán na trávníku útočník domácích Andy Carroll, jenž nastoupil po dlouhé době, po zranění. A hned se dostal do dvou šancí, nejdřív sice fauloval Yanga-Mbiwu, ale poté již byl sám před Krulem, pálil nad branku. Newcastle spadl do průměru, nedokázal si přihrát, strach mu svázal nohy. Až deset minut před konc

No comments:

Post a Comment