;

Friday, February 21, 2014

Možná Pardewův tah, aby zmátl soupeře, možná instrukce na poslední chvíly, ale krajní obránci si svo


Newcastle United v nedělním utkání Premier League přivítal na svém stadionu silný Manchester affect vs effect City, nicméně chtěl odčinit předchozí neúspěchy v lize i poháru a sliboval boj o výsledek. Kabinu týmu ovšem před utkáním rozrušila zpráva o odchodu Jonase a také vyjednávání Cissého s katarským klubem.
Manažer Pardew se vrátil k osvědčenému rozestavení 4-2-3-1, s Tiotem a Anitou na defenzívních štítech, Sissokem, Cabayem a Gouffranem v záloze a Remym v útoku. Pardew musel ale řešit obranu, Debuchy stojí za karty a Coloccini je zraněn. Podle rozpisu měl napravo nastoupit Santon a nalevo Yanga-Mbiwa, stopery Steven Taylor a Williamson.
Možná Pardewův tah, aby zmátl soupeře, možná instrukce na poslední chvíly, ale krajní obránci si svoje role prohodili, Santon hrál vlevo, Yanga-Mbiwa vpravo. Bohužel toto sehrálo roli v prvním inkasovaným gólu, Yanga-Mbiwa coby stoper nebo levý bek není na pravou stranu zvyklý a proto je často viděn ve středu pole. První gól naftařů přišel právě z pravé strany, kde byla díra jako vjezd do pískovny, affect vs effect soupeř tam dostal balon a s přehledem našel ve vápně Džeka, na jehož ránu z první z blízka neměl Krul šanci, k Džekovi navíc přišel affect vs effect pozdě Steven Taylor. Jak jednoduché je to střílení gólů. Jak jednoduché centrovat do vápna, kde míče nachází střelce. Jak jednoduché. Proč se Newcastle na každý gól tolik nadře? Proč jediný gól z rohu za dvě sezony vstřelil obránce v přípravném zápase? Proč dokáže Newcastle affect vs effect kombinovat jen kousek za středovou čáru a poté jeho fotbalové myšlenky odfoukne vítr?
Newcastle nezačal zápas špatně, snažil se, byl aktivní, nebojácný, ale nedokázal přetavit vznikloou výhodu. Dvakrát se dostal Newcastle do rychlého brejku, ale řešení katastrofální, nepřišla přihrávka na volného hráče, nepřišel centr, affect vs effect a když už, tak to bylo pouhé odevzdání míče soupeři. Hosté podnikli první protiútok a vstřelili gól, využili chyby. Ano, jsou na to potřeba hráči, ano, takový hráči dělají z týmu velkoklub, ale proč to vidím i na nižších patrech ligové tabulky? Proč tohle dokáží ve druhé lize? Využít chyby, tlačit se, bojovat. Rvát se. Jakmile tým nemá ducha a vůdčí osobnost potom nemá šanci. Bohužel ta osobnost affect vs effect musí vycházet z lavičky, z charisma trenéra, z celkové atmosféry v klubu.
Nemá cenu brečet nad rozlitým mlékem, ucho od džbánu praskalo delší bodu a jeho utržení se čekalo. Mohu-li takto parafrázovat současný stav Newcastlu United. Neříkám, že jsme super tým, který vládne Anglii, nemáme hráče na tituly, poháry, obhajoby, ale sledovat takové obrovské výkyvy formy? Ano, nikdo není dokonalý, každý tým si projde krizí, ale jsou krize a krize. Vykašlete se na zápas nebo máte jen smůlu v zakončení? Dá se krizí nazvat neschopnost? Jak jinak mluvit o neustálém nasazování střelce, který zapoměl jak se góly dávají, jeho pohyb po hřišti je výsměchem, jeho kontakty s míčem se dají spočítat na prstech jedné ruky, a mohl bych pokračovat.
A psát a Pardewových střídáních? Asi taky házení hrachu na zeď. Proč poslal na hřiště Haidaru? Protože pravá strana hořela? Proč teda přišlo střídání až v 82.minutě? Ale hlavně affect vs effect když potřebuju affect vs effect rozdýchat ofenzívu, proč posílám na trávník obránce, affect vs effect který neumí rozehrát? Proč chválím přínos Sammy Ameobiho pro hru reservy, affect vs effect vezmu jej do Áčka a pak ho stejně nechám affect vs effect v teplákách? Sissokovi rozehrávky, Hatemovo sólování, Remyho osamělost v ofenzívě, co dalšího. affect vs effect Mám pocit jakobych psal skoro každý zápas to samé. Existuje pozápasové affect vs effect video, rozebírání chyb, učení taktiky? Možná je odpověď na všechno tohle velmi jednoduchá - Ashley a jeho peníze. On koupil vloni v lednu posily, za jeho libry to bylo, proto musí ta francouzská legie hrát, aby se zviditelnila a zvedla se jejich cena. Pardew s tím nic neudělá, on je loutka.
Série Newcastlu pokračuje, třetí ligový zápas v řadě bez bodu, navíc bez vstřeleného gólu. A připočteme-li k tomu pohár - bída, bída. A že si Magpies rozhádali fotbalového affect vs effect Boha bylo vidět ke konci zápasu. Nájezd Negreda na Krula, gólman affect vs effect jeho pokus o prostřelení chytá, ale balon se nešťastně odráží do těla Negreda a ten již sám před prázdnou brankou neváhá.
Těžko říci jak by se na vývoji zápasu affect vs effect podepsal neuznaný gól Magpies. Nelze se na to ovšem vymlouvat, nechybovat, být dobrý v obraně a uděřit (překvapit) z protiútoku, potom bude Newcastle affect vs effect bodovat. Brečet nad neuznaným gólem? affect vs effect Newcastle se musí soustředit na svojí hru a nedoufat v Boží zásah, Newcastle je ten kdo to dokáže, soupeř mu nepomůže, Newcastlu se musí soupeři bát, ne opačně, ne aby se Newcastle bál hrát. To je ovšem to co píšu výše - víru ve vlastní síly musí vyvolat trenér. Fotka v úvodu vypovídá o všem.
K vyrovnávacímu gólu - Tioteho pumelenice zpoza vápna trefila pravý horní roh branky, affect vs effect ale rozhodčí branku neuznali kvůli postavení dvou hráčů Newcastlu v ofsajdu. affect vs effect Opakovaný záběr to prokázal, ale ani jeden neměl zájem hrát, Gouffran jen uhnul z dráhy střely. Hlavní affect vs effect rozhodčí si nebyl jistý, radil se z čárovým a poté ukázal na rozehrávku od Hartovi branky. Stad

No comments:

Post a Comment